איך להוציא ויזה להודו – מדריך מלא ולינקים מעודכנים

איך להשיג ויזה להודו? מה צריך לעשות? על כל זה תקבלו תשובה בכתבה הבאה ותבינו שהתהליך, האמת, די פשוט (בכל זאת, המוני ישראלים מטיילים בה…).

*כרגע, נכון לתקופת הקורונה, לא ניתן להוציא ויזת תייר להודו. אם כן, כל המידע בכתבה יכול להשתנות אחרי החזרה לשגרה ואי אפשר לדעת מה יילד יום.

כל המידע רלוונטי לתקופה שלפני הקורונה ואפשר להניח, עד רמה מסוימת, שתהליך הוצאת הויזה להודו יהיה דומה גם אחריה.

ויזה להודו

ישנן כמה דרכים להוציא ויזה להודו. כולן די פשוטות, כל עוד מבינים את החוקים ומספקים את המסמכים הנכונים.

ניתן להוציא ויזה אלקטרונית להודו דרך האינטרנט (באתר הממשלתי הרשמי של הוצאת הויזות: e-Visa (indianvisaonline.gov.in))  וניתן לעשות זאת באמצעות פנייה (פיזית) לשגרירות הודו או הסוכנות/חברה שפועלת מטעמה במדינה שאתם נמצאים בה.

2 הדרכים האלו מתייחסות כמובן לאנשים שרוצים לטייל בהודו בשביל נופש, ניתן להוציא גם ויזות לעסקים, כנסים וסיבות רפואיות. הכתבה תתמקד בויזות לטיול:)

ויזה אלקטרונית

דרך מאוד נפוצה להגיש בקשה לויזה היא דרך אתר האינטרנט הרשמי מטעם ממשלת הודו, העוסק במתן הויזות השונות.

כל מה שצריך לעשות זה להיכנס לאתר הבא: e-Visa (indianvisaonline.gov.in), ללחוץ על apply here for e-visa, למלא את הפרטים ולהעלות את המסמכים שתדרשו להציג (נעבור עליהם בהמשך) ולשלוח את הבקשה.

ניתן לבקש ויזה להודו לחודש, שנה או 5 שנים, כשכל ביקור לא יעלה על 90 ימים רצופים.

למה הכוונה?

אם, למשל קיבלתם ויזה ל-5 שנים, תוכלו להיכנס להודו במהלך 5 השנים מיום קבלת הויזה.

כל פעם שתהיו בהודו, אסור לכם לשהות בה יותר מ- 90 ימים ברצף.

מה אם אתם רוצים טיול ארוך בהודו? לפחות חצי שנה?

אז זה לא בעיה בכלל. אמנם אסור לכם להישאר מעל 90 ימים בהודו, אך תוכלו לצאת מהמדינה בתום 90 הימים ולחזור אליה ביום שאחרי. כך תוכלו לעשות במהלך כל התקופה בה הויזה תקפה.

אנשים רבים שעושים טיול ארוך להודו משלבים גיחה קצרה למדינה אחרת (סרי לנקה, נפאל או מיאנמר למשל) לכמה ימים ואז חוזרים.

דבר נוסף, ויזה לחודש מקנה לכם 2 כניסות למדינה (כשאחת מהן היא הכניסה הראשונה) וויזות לשנה ול- 5 שנים לא מגבילות במספר הכניסות (כלומר, תוכלו להיכנס ולצאת כמה שתרצו).

*באתר ישנה אפשרות לראות קובץ בקשה לדוגמה, כדי שתוכלו לדעת איזה מידע תצטרכו לספק ואיזה מסמכים תצטרכו להכין.

מאוד כדאי להכין הכל מבעוד מועד.

טופס בקשת ויזה להודו

טופס הבקשה לויזה יבקש מכם מידע רב אודות עצמכם ועברכם, כמו: תאריך ומקום לידה, איזה אזרחות/יות יש לכם, שמות ההורים, ארצות שהייתם בהן, מצבכם המשפחתי ואפילו יבקש סימן פיזי מזהה שלכם.

כמו כן, תתבקשו למלא אם שירתתם בכוחות חמושים כלשהם (משטרה או צבא למשל), שאלה שכמובן תצטרכו לענות עליה בחיוב כל עוד שירתתם בצה"ל או במשטרה (אל דאגה, העולם יודע שבישראל יש שירות צבאי חובה ואין עם זה בעיות).

כדאי לעבור לפני על טופס הבקשה לדוגמה, כדי לוודא שאתם יודעים הכל (כתובת נוכחית וקבועה שלכם, מקום לידה של ההורים, השמות של הכל באנגלית וכו'…).

מה תצטרכו לצרף?

  • הדף בדרכון שמכיל את כל המידע שלכם יחד עם התמונה. הקובץ צריך להיות בפורמט PDF, לא פחות מ- 10 KB ולא יותר מ- 300 KB.
  • תמונת פספורט. צריכה להיות בפורמט JPEG, לא פחות מ- 10 KB ולא יותר מ- 1 MB. על האורך והרוחב להיות זהים (מינימום 350 פיקסל) והתמונה צריכה להיות ברורה, מציגה את כל הפנים במלואם, בעל רקע בהיר וללא צללים.

*אם אתם באים לזמן קצר כדי לעבור קורס או להתנדב, עליכם לצרף לבקשה מכתב חתום מהמקום בו אתם הולכים ללמוד/להתנדב.

מחירים

ויזה לחודש (בין אפריל ליוני): 10 דולר אמריקאי (כ- 33 ש"ח)

ויזה לחודש (שאר השנה): 25 דולר אמריקאי (כ- 83 ש"ח)

ויזה לשנה: 40 דולר אמריקאי (כ- 133 ש"ח)

ויזה להודו ל- 5 שנים: 80 דולר אמריקאי (כ- 267 ש"ח)

***שימו לב שלא ניתן להאריך ויזה אלקטרונית בשום מצב!!!

חשוב מאוד לשים לב לזה ולא להישאר בהודו מעבר לזמן שנקבע.

ויזת תייר (ויזה להודו דרך השגרירות)

בעוד שתהליך הוצאת הויזה האלקטרונית הוא יחסית חדש, הוצאת ויזה בדרך "הרגילה", דרך השגרירות, עדיין קיימת ועובדת.

כדי להוציא ויזת תייר להודו, יש להדפיס טופס לויזה להודו, להביא מסמכים נדרשים (דרכון, דרכון זר אם יש, תמונות פספורט ועוד מסמכים שאולי תדרשו ושמשתנים בין מדינה למדינה, ואגב תמיד כדאי ליצור קשר עם השגרירות ולברר מה בדיוק צריך) ולהגיע איתם לשגרירות או גוף שפועל מטעמה.

שם מפקידים את הדרכון ולאחר כ- 4-7 ימים תקבלו אותו חזרה, בתקווה שיחד עם הויזה (אה רגע, לא תמיד בטוח שנקבל את הויזה? עוד על זה בהמשך…).

ויזת תייר להודו ניתנת בדרך כלל לחצי שנה או שנה, ובתנאים מסוימים (אם לדוגמה עזבתם את הודו לא מזמן) יכולה להיות גם לחודשיים – שלושה.

המחיר שלה נע בסביבות 100 דולר, אך משתנה בין מדינה למדינה.

ויזה להודו בישראל

הרבה מטיילים העידו שהודו מעדיפה ואוהבת כשאנשים מוציאים אליה ויזה ממדינת המוצא שלהם.

תהליך הוצאת ויזת תיירות להודו מישראל לא קשה. הוצאת הויזה נעשית דרך חברת ש.מ אשרות, החברה שעובדת עם שגרירות הודו בארץ באופן רשמי.

כל מה שאתם צריכים לעשות זה להיכנס לאתר שלהם, לעמוד של הויזות להודו (ויזה להודוש.מ אשרות ויזה סנטר (smvisa.co.il)), להוריד טופס בקשה לויזה להודו, למלא את הפרטים ולהגיש אותו למשרדי החברה (פיזית), יחד עם הדרכון שלכם ו- 2 תמונות פספורט (ודרכון זר, אם יש לכם).

הויזה תקפה בדרך כלל לשנה (עם שהות מקסימלית של עד 180 יום, בסופם תצטרכו לצאת מהודו אך תוכלו לחזור ביום שלמחרת). במקרים מסוימים תקבלו ויזה לחצי שנה ואף שלושה חודשים. למה? מסיבות כאלו ואחרות השמורות לשגרירות הודו…

* שימו לב שתוקף הויזה מתחיל מרגע הנפקתה ולא מרגע הכניסה למדינה!

עלות הויזה היא כ- 435 ש"ח (המחירים משתנים) והתשלום מבוצע במזומן במשרדי החברה. ניתן למצוא סניפים של מ.ש אשרות בתל אביב (שם נמצא הסניף הראשי), חיפה וירושלים.

ויזת תייר להודו מחוץ לישראל

ניתן להגיש בקשה לויזת תייר להודו גם מחוץ לישראל, בשגרירות הודו במדינה בה אתם נמצאים.

שימו לב שהתהליך, המסמכים הנדרשים, משך זמן הטיפול, משך הויזה הניתנת והמחירים משתנים ממדינה למדינה ולא בכולן תקבלו ויזה!

הדבר קשור להרבה סיבות שונות, אך לא בטוח שתקבלו ויזה בכל מדינה בה תנסו (בתאילנד, למשל, לא מקבלים ויזת תיירות להודו, אם כי תמיד יש אנשים המעידים שהצליחו, אז זה משתנה ממקרה למקרה, אבל רבים העידו שלא ניתן לקבל ויזת תייר להודו מתאילנד… בכל אופן, ניתן להגיש בקשה לויזה אלקטרונית שדווקא כן מתקבלת).

דבר נוסף שצריך לשים לב אליו, כאמור, הוא שתוקף הויזה משתנה ממדינה למדינה. לא בכל מדינה תקבלו ויזה לשנה. בנפאל, למשל, מקבלים בדרך כלל ויזה לחצי שנה. אם הייתם בהודו לא מזמן, יכול להיות שתקבלו ויזה לחודשיים – שלושה.

ויזה להודו מהפיליפינים, לדוגמה, ניתנת לזמן קצר יותר (חודשיים) ופעמים רבות נדרש להציג כרטיס כניסה ויציאה המדינה, מספיק כסף בחשבון הבנק ואף מקום לינה בלילה הראשון.

צרו קשר עם שגרירות הודו במדינה בה אתם נמצאים וקראו מידע רשמי מאתרים ממשלתיים באינטרנט, כדי שתוכלו לדעת לכמה זמן הויזה תהיה תקפה, מה התנאים ואילו מסמכים תצטרכו להביא אתכם.

פרטים טכניים (אבל חשובים!!!)

האמת היא שלא קשה לקבל ויזה להודו (לראייה, כמות הישראלים הגדולה הנוהרת אליה מדי שנה), אבל כן חשוב לשים לב לכמה פרטים:

  • שימו לב, דבר ראשון, שהדרכון שלכם תקף לפחות לשנה.
  • כמו כן, שימו לב למספר הכניסות שיש לכם להודו. רוב הויזות מקנות כניסות מרובות, אך לפעמים, כמו בויזה אלקטרונית לחודש למשל, תקבלו רק 2 כניסות (הכניסה הראשונית ועוד אחת).
  • שימו לב לא לסמן או לכתוב בטעות שאתם בעלי אזרחות פקיסטנית! 2 המדינות נמצאות בסכסוך גבולות ויש הגבלות רבות על טיולים בהן לאזרחי המדינה השנייה.

עדיף גם לא להודיע שביקרתם בפקיסטן, למרות שגם אם כן, אין להודו יותר מדי בעיות עם זה (ואפשר אפילו לעבור יבשתית בין 2 המדינות).

  • בעת בקשה לויזה אלקטרונית להודו, תידרשו כמובן לשלם אגרה. לשם כך, אתם חייבים כרטיס אשראי בינלאומי.
  • אפרופו מעבר יבשתי. עם ויזה אלקטרונית ניתן להיכנס להודו רק דרך נמלי התעופה והים הבינלאומיים שלה, שם, בכניסה, הפקיד יחתים את הדרכון שלכם. לאחר הכניסה הראשונה, הדעות חלוקות. נתקלתי במקורות שאומרים שאי אפשר להיכנס קרקעית בשום מצב, ויש כאלה המעידים שהצליחו. לדעתי, עדיף להימנע מכניסה קרקעית אם לא רוצים לקחת סיכונים.
  • לגבי זמן השהייה המקסימלי. בויזה אלקטרונית, לא משנה לכמה זמן היא, לא תוכלו להישאר בהודו יותר מ- 90 ימים רצוף. בתום הזמן הזה תצטרכו לצאת מהודו אך תוכלו לחזור אליה למחרת.

ויזת תייר רגילה (לא אלקטרונית) מאפשרת שהייה של עד 180 יום שאחריהם, אם תרצו להמשיך להיות במדינה, תצטרכו לצאת ולהיכנס שוב.

  • ממתי הויזה תקפה?

מהרגע שהיא מונפקת. כלומר, אם עשיתם ויזה לשנה, התאריך האחרון שבו תוכלו להיות בהודו הוא שנה לאחר היום בו הויזה הונפקה, לא היום בו נכנסתם להודו.

  • כמה זמן לוקח להוציא ויזה להודו?

תהליך הוצאת הויזה לא אמור לקחת יותר משבוע, לכן כדאי להגיש את הבקשה כשבוע – שבועיים לפני הטיסה (אם הולכים על ויזה לא אלקטרונית, אולי כדאי לקחת מרווח זמן של יותר משבוע).

שימו לב שאתם יוצאים מהודו בזמן, שלא יעשו לכם בעיות ותקבלו קנסות ביציאה.

  • ישנם מקומות רגישים פוליטית בהודו או כאלו שנמצאים בסכנה של פגיעה בסביבה, שניתן להיכנס אליהם רק עם אישור.

המקומות האלו כוללים את אזור 7 האחיות (אזור בצפון מזרח הודו המורכב מ- 7 מדינות, המוקף במיאנמר, בנגלדש, בהוטן וסין, תעיפו מבט במפת הודו ותבינו..), סיקים (מדינה הנמצאת בין נפאל, בהוטן וסין) ואיי אנדמן וניקובר (השוכנים דרומית מזרחית להודו, בינה לבין אינדונזיה).

ניתן להשיג אישור למקומות אלו בערים הגדולות (בדלהי למשל), בדרג'ילינג (שנמצאת במערב בנגל) או במעברי הגבול לאותן מדינות כשתצטרכו להציג דרכון ותמונות פספורט.

בדרך כלל מקבלים אישור ל- 30 יום, כשהעדיפות להביא לקבוצות או לפחות לזוג (אישור ליחיד יכול להיות יקר פי 2).

*מכיוון שהאזור נתון להשפעות פוליטיות, המדיניות משתנה כל הזמן. רוב מדינות 7 האחיות כבר לא דורשות אישור בעת ביקור בהן, אלא רק רישום במשרדי המשטרה (Foreigner Registration Office, או FRO) שבמחוז (מדינות אלו הן: מניפור, מיזורם ונגלנד) וחלק לא דורשות כלום (אסאם, מאגאליה וטריפורה).

בשביל לטייל בארונצ'אל פרדש יש להשיג אישור.

לסיכום

הודו היא מדינה מדהימה לטיול בה. היא יעד קלאסי לטיול אחרי צבא, להתאווררות מהחיים הלחוצים בארץ, לחקירה רוחנית או פשוט לנופש.

תהליך השגת ויזה להודו הוא לא מסובך וכיום, עם הויזה האלקטרונית, קל להשיג אותה מכל מקום בעולם.

חשוב לשים לב לא לעבור את מכסת הימים המקסימלית של שהות ברצף בהודו (למי שרוצה להישאר בהודו הרבה זמן זה אמנם יכול להיות קצת מעצבן, אך אם מתכננים נכון זה לא יפריע לטיול כי ניתן לחזור להודו כבר ביום למחרת, או אפילו לשלב טיול קצר במדינה אחרת באזור) ולצאת בזמן מהמדינה.

מעבר לכך, בין אם אתם מוציאים ויזה אלקטרונית או דרך השגרירות, רק תכינו את המסמכים הדרושים ואין סיבה שלא תקבלו.

אז יאללה, תתחילו לתכנן את הטיול!

תודה שקראתם את הפוסט שלי. אני שמח שיכולתי לעזור ולתת לכם קצת השראה לחיים וטיול הבא שלכם!
אם יש לכם שאלות או אתם רוצים לומר משהו, אני אשמח אם תשאירו תגובה (ממש פה למטה)!

רוצים לשמור על קשר ולקבל עדכונים, אתם מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם או בפייסבוק רוצים לקבל עדכונים מהבלוג שלי!
הירשמו פה לרשימת התפוצה שלי כדי לקבל טיפים על יעדים חדשים, מאחורי הקלעים ומדריכים שימושיים!

תודה על התמיכה בבלוג ״איפה גיל?״ - טיול מדהים!

כתיבת תגובה