מדריך לאוקטוברפסט: פרצל, שירה ושתייה עד לא ידע

בדרך לביקור מולדת בארץ החלטתי לעצור במינכן כדי לנצל את התזמון המדהים ולבקר בפסטיבל הבירה הגדול והמפורסם ביותר בעולם. במהלך החודשים ספטמבר ואוקטובר למשך שלושה שבועות מגיעים יותר מ 6 מליון מבקרים למינכן כדי להשתתף ולחגוג את המסורת הבווארית. הכנתי את המדריך לאוקטוברפסט הבא כדי לעזור גם לכם להנות בלי הפסקה.

שמעתי על פסטיבל אוקטוברפסט מכמה חברים שהמליצו בחום אז תמיד רציתי ללכת. אנחנו ישנו אצל ידידה שגרה במינכן עם ידע מקומי משנים קודמות מה שעזר המון. להלן המדריך שלי לפסטיבל עם טיפים שאני הייתי רוצה לדעת לפני הפעם הראשונה שלי.

איפה לישון וקצת על מינכן

אמנם לא ישנו במלון, אבל ממה שהבנתי מאנשים שפגשתי בפסטיבל, צריך להזמין מלון מראש כי ברגע האחרון מאוד קשה למצוא מלון קרוב לפסטיבל (או במינכן בכלל) במחיר הגיוני. אם אפשר, עדיף להזמין מלון במרכז הליכה מאיזור הפסטיבל (אגב, כל המקומות שאני מזכיר בפוסט יהיו במפה בסוף המדריך). מלבד מלונות, תוכלו להשתמש ב Airbnb שהוא מנוע חיפוש לדירות או חדרים להשכרה של אנשים פרטיים והמחירים הרבה יותר זולים – אני השתמשתי באתר הרבה פעמים ואף פעם לא התאכזבתי.

כדי להגיע משדה התעופה של screen-shot-2016-09-28-at-19-09-16 מינכן למרכז העיר תוכלו לקחת את רכבת SBahn. ישנם שני קוים שמגיעים לתחנה המרכזית של מינכן (S8 ו S1) במחיר של כמעט 11 יורו. שם תוכלו לקחת מונית או להחליף לרכבת התחתית. תלוי איפה אתם ישנים תוכלו לקנות כרטיס מתאים שיביא אתכם ישירות לתחנה של הרכבת התחתית שהכי קרובה למלון שלכם. תוכלו למצוא מפה של הרכבת פה.

אם יש לכם קצת זמן לבקר בעיר לפני הפיאסטה אני ממליץ לצאת סיבוב של בערך שעתיים שמתחיל מהכיכר המרכזית של מינכן (Marienplatz), שוק האוכל (Viktualienmarkt) והאינגליש גארדן. אני בעיקר נהניתי מלצפות בגולשים על הנהר בגינה האנגלית במקום בשם Eisbachwelle.

collage_fotor

טיפים לאוקטוברפסט

הפסטיבל עצמו ממוקם 20 דקות הליכה ממרכז העיר ומכיל 14 אוהלים ענקיים שמייצגים את מבשלות הבירה השונות, אוהלים קטנים יותר, גן שעשועים רציני וקרנבל נודד. הפסטיבל נפתח ב 9 בבוקר ונסגר ב 11 בלילה ובכל אוהל נכנסים אלפי איש (באוהל הכי גדול נכנסים מעל 11,000!) שיושבים על ספסלים ושותים, אוכלים ושרים כל היום. חלק מהשולחנות שמורים לאנשים וחברות מקומיות ששומרות שולחנות מראש ורק חלק מהמקומות פנויים לקהל הרחב. לכן זה לא פשוט להשיג שולחן באחד האוהלים הגדולים בפסטיבל הרי זוהי המטרה שלכם ושל כל שאר מבקרים. אוקטוברפסט בלי שולחן זה כמו שוקו של בסיס מים. אפשר לשתות אבל זה לא ממש אותו הדבר.

אז אני מניח השאלה הבאה שלכם היא איך להשיג שולחן?

אוקי, אז שתי אופציות, אפשר לבוא מתי שבא לכם אחרי שעת הפתיחה, לעמוד בתור מחוץ לאוהל ולקוות שמספיק אנשים יצאו מאוהל כדי שתוכלו להיכנס ולמצוא שולחן פנוי. זו אופציה פחות טובה אם אתם רוצים לחוות את הפסטיבל כמו שצריך. מה גם שיש סיכוי שתחכו מספר שעות מחוץ לאוהל בלי להכנס פנימה.

כשהחברה שלנו אמרה לנו שאנחנו צריכים להגיע לאוקטוברפסט ב 8:00 בבוקר כדי לתפוס מקום חשבתי שהיא משוגעת הרי מי רוצה להתחיל לשתות כלכך מוקדם, אבל אחרי זה הבנתי כמה היא צדקה. אלפי האנשים מגיעים לאיזור הפסטיבל לפני הפתיחה כדי לתפוס שולחן בתוך האוהל של המבשלה האהובה עליהם. אז כדי להבטיח שולחן לכל היום, הגענו לפסטיבל בבוקר והצטרפנו לתור מחוץ לאחד האוהלים הגדולים מ 8:00 בבוקר וחיכינו בתור עד 9:00 בבוקר כשנפתחים השערים.

img_1439_fotor

אם פתיחת השערים, רצנו פנימה לתפוס שולחן כמה שיותר מהר. הכי עדיף במרכז האולם ליד הבמה של המקהלה, אבל אם לא יוצא זה לא ממש משנה, העיקר לתפוס מקום. ב 9:05 האוהל כבר היה מפוצץ וכל שולחנות נתפסו.

שתי דקות אחרי זה הגיעה אלינו מלצרית גרמנייה עם תלבושת בווארית שהחזיקה 10 כוסות בירה של ליטר כל אחת (אלוהים רק יודע איך היא סוחבת את זה יום שלם, מסתבר שכל כוס מלאה שוקלת 2.3 קילו) ובמחיר של 11 יורו לכוס (כולל טיפ) לנו ולכל האוהל היה את הסטיין הראשון של הבוקר.

כחלק מהמסורת (זה קורה רק בבוקר), מידי פעם מתנדב אמיץ נעמד על הספסל ועונה על האתגר לשתות את הבירה במכה אחת כשכל האוהל מריע בקול רב. במידה והוא הצליח הוא מקבל את כבוד הקהל, אחרת הוא חוטף שריקות בוז. האווירה באוהל ממש מיוחדת, האנשים טובים, האוכל סבבה והבירה מעולה. חשוב לזכור שהבירה המסורתית של אוקטוברסט היא מעל 6% אלכוהול אז על תשתו כלכך מהר אחרת הבוקר יהפוך לערב שלכם מהר מאוד.

img_1485

img_1605

img_1522

מתוך קבוצה של 12 איש, לקראת 12:00 בצהריים חצי מאיתנו שתו כלכך הרבה שהם היו צריכים לחזור לדירה. אני, בין האחרונים, עובדה שאני מאוד גאה בה, המשכנו לחגוג וחזרו לדירה בסביבות 13:00. לאחר שנ״צ, יצאנו שוב לאוהל אחר, הפעם בלי מקום לשבת, אבל היה שווה כל רגע כי הלהקה במרכז האוהל התחילה לנגן מוסיקה פופולרית ובמשך כמה שעות רקדנו שרנו שירים לא הפסקה. ב 23:00 כשנסגר האוהל, יצאנו לאפטר פארטי במועדון מגניב בסביבה (Substanz).

img_1611

לסיכום

איזה יום! מינכן הייתה שווה ביקור אבל בעיקר היה אוקטוברפסט היה שווה כל רגע. לא ידעתי שאני יכול לשתות כלכך הרבה, אני חושב ששתיתי שבסביבות 6 ליטר, אבל זו באמת המסיבה הכי טובה בעולם.

אז אם אתם מתלבטים לאיפה לנסוע בסוף ספטמבר – מינכן היא התשובה ואם יש לכם שאלות על הפסטיבל, אני אשמח לענות.

מדריך לאוקטוברפסט

img_1465

img_1448

img_1616

תודה שקראתם את הפוסט שלי. אני שמח שיכולתי לעזור ולתת לכם קצת השראה לחיים וטיול הבא שלכם!
אם יש לכם שאלות או אתם רוצים לומר משהו, אני אשמח אם תשאירו תגובה (ממש פה למטה)!

רוצים לשמור על קשר ולקבל עדכונים, אתם מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם או בפייסבוק רוצים לקבל עדכונים מהבלוג שלי!
הירשמו פה לרשימת התפוצה שלי כדי לקבל טיפים על יעדים חדשים, מאחורי הקלעים ומדריכים שימושיים!

תודה על התמיכה בבלוג ״איפה גיל?״ - טיול מדהים!

2 מחשבות על “מדריך לאוקטוברפסט: פרצל, שירה ושתייה עד לא ידע”

    • אין צורך לקנות כרטיסים כדי להיכנס למתחם אוקטוברפסט וגם לא לאוהלים הגדולים. לשמור שולחן באוהל עולה המון כסף לכן אני ממליץ פשוט להגיע מוקדם בבוקר ולקבל שולחן בחינם.
      אני יודע שזה מוזר לשתות ב 9 בבוקר ואבל ברגע שאתם שם תראו שזה מתאים.

      הגב

כתיבת תגובה